Frontala Petzl Tikka Plus 2

O frontala este un accesoriu de nelipsit in multe situatii. Avantajul major pe care il ofera este de a avea mainele libere si de a avea lumina exact acolo unde ai nevoie.

Noi am ales doua lanterne marca Petzl, modelul Tikka Plus 2 si modelul Tikka XP 2. In cele ce urmeaza ne uitam asupra primului model.

Petzl Tikka Plus 2 este un headlamp care integreaza doua surse de lumina: un LED de mare putere alb si un LED rosu. Luminarea alba poate fi folosita la doua intensitati si ambele luminari pot fi trecute si pe intermitent, modalitate utila in mediul urban. Ledul alb are in specificatii o putere maxima de pana la 70 lumeni si o distanta maxima de 40 de metrii. Durata maxima a unui set de baterii este de 185 de ore, cu conditia folosirii modului economic.

Utilizarea se face doar cu un buton. O apasare deschide lampa pe culoarea anterior folosita. Daca se urmeaza cu un alt click se poate schimba felul iluminarii. Daca este alb atunci ciclul este: intensitate maxima, mod economic si intermitent. Daca e rosu atunci modurile sunt iluminare continua si intermitenta. Schimbarea intre iluminare alb si rosie se face tinand apasat lung. Butonul se apasa destul de greu lucru care impiedica apasarea din gresala atunci gand lampa este in ghiozdan.

Intreaga lampa are un mic grad de inclinate care de obicei este indeajuns pentru activitiile normale.

In partea stanga se mai afla un un led care se aprinde atunci cand bateriile sunt aproape consumate.

Cateva date tehnice:

  • iluminare maxima 70 lumeni
  • distanta maxima 40m
  • bateria va tine pe modul maxim 58 ore
  • pe modul economic distanta de iluminarea e de 14m
  • iar bateria va tine 185 ore
  • in modul alb intermitent alb bateria tine 350 ore
  • in modul de iluminare rosu continuu bateria tine 100 ore si intermitent 850 ore.

Pe masura ce bateria se consuma, iluminarea nu ramane constanta ci se diminueaza. Bineinteles scade si distanta maxima pana la care bate frontala.
Bateriile sunt in numar de 3 si sunt de marimea AAA/LR03. Ele pot fi alkaline, litium, reincarcabile Ni-MH si reincarcabile Ni-Cd
Rezistenta la apa este IP X4, unde 4 inseamna urme de apa din orice directie timp de 5 minute. Deci cred ca rezista la o ploaie lejera.

Mai jos este o mica galerie de fotografii cu Petzl Tikka Plus 2 realizate de mine:

Etichete:, , , , , , ,